• Mina favoriter

  Amsterdam - Nederländerna
  I Amsterdam finns inte bara coffeshops och Red Light District utan även mycket mycket mer. Amsterdam, världsberömt för sina pittoreska kanaler och den imponerande arkitekturen från 1600-talet, en period ofta kallat för det "gyllene århundradet". Amsterdam är Hollands gnistrande hjärta och kommer definitivt att få ditt blod att pumpa. Här kan du titta på gammal arkitektur eller varför inte festa dagarna i ända. Invånarna i Amsterdam är välförtjänt stolta över sin stad och vackra centrum. I Amsterdam finns verkligen allt.

  Schweiz - se allt
  Var du ska börja i Schweiz. Sjöarna en sommar? Bergen på vintern? Montreux Jazz Festival, de bästa backarna i världen, trekking i bergen, shoppa i Genève, festa i Zürich? Fina herrskjortor på webben. Här finns mycket. Här är allt rent och det finns mycket att göra. Åk dit!

  Vinter: Glöm Aspen i USA, träffa de välbärgade genom att åka snowboard i St. Moritz med de rika i Europa.

  Sommar: Packa din ryggsäck på sommaren och kör trekking, vandra, vandra och vandra genom de vackraste bergslandskap som finns här. Du kommer få se storslagen natur.

  Har man körkort och inte har något emot att hyra en bil kan man köra från Genene till Lugano vilket är en mycket trevlig resa med fina byar, sjöar och mycket mer på vägen.

  Rom - Italien
  Rom, huvudstad i världen, den eviga staden, staden av de sju kullarna eller helt enkelt staden: den har tillräckligt många skäl att besöka och bli imponerad av många, många, många historiska sevärdheter. Lukten avdet antika Rom finns fortfarande i mitten av denna italienska huvudstad.

  Den gamla staden av världen är grundligt modern och kosmopolitisk. Som en av de få stora europeiska städerna som undgått andra världskriget relativt helskinnat, förblir centrala Rom i huvudsak renässans och barock karaktär. UNESCO har givit staden stämpeln av världsarv.

  Beläget på floden Tibern mellan Apenninerna och Tyrrenska havet, var den "eviga staden" administrativt centrum för det mäktiga romerska riket, ECB ett vidsträckt område som sträckte sig hela vägen från Storbritannien till Mesopotamien. Numera bor det strax över 3 miljoner människor i Rom.

  Sist men inte minst så har vi Colosseum, den mest kända byggnaden i staden. Där hölls skådespel och gladiatorspel. Spelen som hölls var mycket brutala där utkomsten ofta var döden. Ibland slogs människor även mot djur.

  Varför kommer man hit: använda bussar från Thessaloniki, Ioannina, Trikala och Aten. Bo vid Kalampáka vid basen av Meteora.